Članak objavljen u časopisu Cosmopolitan

Članak objavljen u časopisu Cosmopolitan (Listopad, 2018.)

Danas postoje mnoge aplikacije koje nama studentima mogu olakšati studiranje i studentski život, a ovo su samo neke od njih:
Khan Academy je besplatan edukativni sustav na kojem se nalaze videi koji pokrivaju područje matematike, fizike, kemije, programiranja, ekonomije, umjetnosti, povijesti… Na vrlo jednostavan način obrađuju razne teme i omogućavaju nam da bolje savladamo gradivo.

Wolfram Alpha je znanstvena tražilica koja ne nudi klasičnu pretragu po ključnim riječima već nudi razne izračune, usporedbe i odgovore na postavljena pitanja, a obuhvaća sva područja. Vrlo je korisna kada “zapneš” u izračunu matematičkih zadataka jer uz to što prikaže rješenje, prikaže i sve korake u tom zadatku.

Office Lens omogućuje da skeniraš skripte, bilješke s predavanja, školske ploče (one dugačke izvode ili kad ti se jednostavno neda sve prepisivati) i spremiš u pdf ili galeriju.

Quizlet je aplikacija koja nudi izradu raznih kvizova, kartica (flashcards) koji ti mogu olakšati učenje i ponavljanje za ispit.

Kolegio.hr je hrvatski portal koji dobro dođe svakom studentskom đepu jer nudi mogućnost ostvarivanja popusta u web trgovinama ili na prodajnim mjestima, a prijavljuješ se pomoću AAI@EduHr sustava.

Menzer je aplikacija na kojoj možeš provjeriti stanje salda na iksici, što je na meniju u menzi (odabereš neku od ponuđenih zagrebačkih menzi) te koliko će te otprilike koštati obrok koji odabereš.   

Primjedbe